Zwarte diamant

Zwarte diamant

Zwarte diamant, een bijzondere maar oogverblindende keuze!


Er is een reden waarom iedereen van diamanten houdt: de prachtige fonkeling! We worden telkens weer aangetrokken door de heldere weerkaatsingen van sieraden waar diamanten in zijn verwerkt. Wanneer je de laatste jaren op zoek bent geweest naar juwelen dan ben je vast ook bekend met de toch wel schokkende trend van tegenwoordig: diamanten zijn zwart geworden!

Ondanks het feit dat de zwarte diamant niet zo fonkelend en prachtig het licht kan weerkaatsen als een ander kleurige diamant, geeft de zwarte diamant toch een indrukwekkend contrast in alle soorten sieraden. Zwarte diamanten kunnen een outfit net dat beetje extra geven waardoor het outfit helemaal compleet gemaakt wordt. Ze worden ook niet voor niets als de meest veelzijdige diamant gezien door velen.

Wanneer je zwarte diamanten met witte diamanten combineert in één sieraad dan kunnen ze niet alleen de look en elegantie van een puur wit diamanten sieraad geven maar ook nog eens de kosten verlagen. Door de stijgende populariteit van de zwarte diamant zullen de opties om te combineren ook toenemen.

Maar wat is een zwarte diamant eigenlijk? Is deze wel echt? Zoals met de meeste gekleurde diamanten, zijn zwarte diamanten van nature heel erg zeldzaam. Technisch gezien zijn het echte diamanten gevuld met zwart grafiet. Door de prijs van zwarte diamanten worden de meeste zwarten diamanten die je bij de juwelier ziet behandeld om de kleur extra te benadrukken. Dit gebeurt meestal door de zwarte diamanten met warmte te behandelen. Eigenlijk wordt de kleur van de diamant dan heel donkergroen, maar deze is dan voor het oog zwart.


Is er dan verschil in kwaliteit en prijs? Het behandelingsproces heeft in ieder geval geen effect op de duurzaamheid, maar ze zijn wel moeilijker te bewerken en te polijsten. Dit kan soms leiden tot onvolkomenheden op de oppervlakte van de diamanten. Let dus bij het kopen van zwarte diamanten op de gladde gepolijste afwerking. De prijs van zwarte diamanten ligt over het algemeen lager dan witte diamanten dus dit maakt het extra aantrekkelijk om eens een keer het over een andere boeg te gooien en voor de zwarte diamant te gaan. Zeg nou zelf, wat is er mooier dan een mooie roze bruidsjurk omringd met prachtige zwart met witte diamanten bruidsjuwelen!