Titanium

Titanium

Titanium trouwringen zijn sterk, licht en duurzaam. Wat wil je nog meer!

Veel mensen zullen vreemd opkijken wanneer ze horen van het bestaan van titanium trouwringen. Per definitie wordt titanium niet beschouwd als een metaal dat gebruikt wordt voor trouwringen. En eigenlijk ten onrechte, want juist titanium is vanwege de sterkte en duurzaamheid van het metaal het ideale metaal voor je trouwring. Naast de eis dat de trouwring er prachtig uit moet zien, stellen veel trouwstellen ook pragmatische eisen aan de trouwring. Het zou immers zonde zijn wanneer je trouwring niet de gewenste sterkte en duurzaamheid heeft waardoor de ring dus niet een leven lang mee zou kunnen gaan.

Titanium is genoemd naar de sterke titanen uit de Griekse mythologie. Alhoewel het geen kostbaar metaal is, is het wel het sterkste metaal dat er op aarde bestaat. Het metaal is niet alleen super sterk, maar het is ook super licht. Dit maakt het metaal dus ideaal voor juwelen, omdat de drager niet in de gaten heeft dat hij of zij een sieraad van titanium draagt en het moeilijk is om de ring te beschadigen.


Maar wie zijn nu de typische kopers van titanium trouwringen? Dit zijn vaak de mensen die wat terughoudend staan ten opzichte van juwelen. Zo hebben veel mannen niet zo veel affiniteit met juwelen en hebben ze vaak een baan waarbij veel mankracht bij komt kijken zoals loodgieter of bouwvakker. Een trouwring krijgt bij zulke beroepen dus veel te verduren en dient te bestand te zijn in de meest extreme omstandigheden. Mannen zijn daarom niet van plan om duizenden euro’s uit te geven aan een trouwring die toch verpest wordt tijdens het werk. Voor deze mannen biedt titanium dus de ideale uitkomst.

Titanium is iets donker dan de meeste metalen die gebruikt worden voor trouwringen. Wanneer je als koper van een titanium trouwring geen genoegen neemt met het effen uiterlijk dan is er nog altijd de mogelijk om enkele subtiele details toe te brengen door het toevoegen van diamanten of andere kostbare edelstenen.

Al met al is titanium dus een ideale keuze als metaal voor een trouwring vanwege de vele positieve eigenschappen. Dus twijfel niet meer en ga gewoon voor titanium.