Gothic ringen

Gothic ringen

Een opvallende categorie juwelen: Gothic ringen

Wie goed opgelet heeft, heeft een opvallende sieraden trend meegemaakt: gothic ringen. De Gothic beweging heeft de afgelopen jaren flink wat stof doen opwaaien en er bestaat nog altijd verwarring over wat het precies betekent. Als men het in Nederland tegenwoordig over goths of gothics heeft, dan wordt vaak verwezen naar mensen die van gothic muziek houden en zich zwart kleden. Gothic muziek ontstond in de jaren 80 en wordt gekenmerkt door veel gitaren en opvallende stemgeluiden. Daarnaast vallen de goths vaak op door zwarte kleding of andere donkere kleuren zoals donkerpaars of groen. Ook wordt er vaak zwarte oog make-up gebruikt.

Een van de dingen die naast de donkere kleding heel erg opvalt zijn de sieraden van deze groep mensen. Armbanden, kettingen, hangers en Gothic ringen zijn opvallend en mysterieus. In deze gothic ringen en sieraden zie je vaak terugkerende onderwerpen. Je ziet bijvoorbeeld veel doodshoofden, pentagrammen maar ook draken. Elfjes, spinnen, vleermuizen en Keltische kruizen komen ook regelmatig terug net als skeletten of vleermuizen. Dit zijn allemaal mysterieuze en soms wat donkere zaken en vallen dan ook heel erg op. Deze dingen worden vaak als ketting gebruikt en hebben een zwarte ketting met de hanger eraan. Gothic ringen zijn ook populair. Je ziet zowel mannen als vrouwen die hun handen vol hebben met de grote ringen. Deze ringen hebben vaak grote en donkere stenen. Deze stenen kunnen zwart zijn, maar zijn ook vaak donkerblauw of dieprood. Naast stenen, bevatten sommige ringen ook draken, kruizen of skeletten. Keuze genoeg dus voor de liefhebbers van sieraden in deze categorie.


Je kunt tegenwoordig heel veel gothic sieraden op het internet vinden in gespecialiseerde webshops. Deze kunnen nieuw of tweedehands zijn. Webshops zijn erg handig, want al de sieraden zijn van hetzelfde thema en dan kun je natuurlijk van voordelen wat betreft verzendkosten gebruik maken. Daarnaast is online kopen natuurlijk handig, want de gothic sieraden zijn niet overal zomaar in de winkels verkrijgbaar. Het is vaak even zoeken en zeker als je in een kleiner dorp of stad woont is het soms even zoeken naar een winkel die dit soort sieraden verkoopt.